Veistäjä

Turkulaistunut humanisti. Lehmipoikain ja torppareiden sukua. Veistäjää aina tarvitaan. Vai oliko se puuseppää?

tiistai 10. heinäkuuta 2007

Naantalissa paistaa aina


Kesä-heinäkuun kotiseutumatkailu sai arvoisensa päätöksen iltaretkestä Naantaliin. Klisee todistettiin taas oikeaksi: Naantalissa paistaa aina aurinko.

Vanha kaupunki ja etenkin venesataman seutu sopii erinomaisesti illanviettopaikaksi. Päätimme, että palaamme Naantaliin vielä tänä kesänä - mahdollisesti katsomaan Linnateatterin kesäproduktiota Turun ja Naantalin seudun Puhelinluettelo.

Iltaretken paras anti historiallisesta näkökulmasta oli 1400-luvun lopulla rakennettu Naantalin Luostarikirkko, joka on erinomaisessa kunnossa. Vanha alttarikaappi ja monstranssi antavat vuosisatoja luterilaisena kirkkona toimineelle Luostarikirkolle katolisen tunnelman. Seinillä ei tosin ole seinämaalauksia. Syynä ei ole luterilainen kuvakammo, vaan se, että Luostarikirkkossa ei ole ollut keskiajallakaan seinämaalauksia.











***
Matkavalmistelut alkavat olla hyvässä vaiheessa. Ostin tänään opaskirjan Wieniin. Saan vielä huomenna tsekintuntijan ja Prahan ammattilaisen vinkit Prahaa varten. Matkakuume taitaa kohta iskeä.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu